Extreem duur: het race-overall van Steve McQueen

Vintagekleding is doorgaans iets voor hippies en alto's, maar deze vintage racekleding is vanwege zijn connectie met het verbranden van petroleum niet hippievriendelijk. Dankzij de prijs zijn de drie items ook niet lief voor de portemonnee.

Alle dingen die Steve McQueen ooit aanraakte zijn inmiddels ontzettend prijzig geworden. Reed de man in een Porsche, dan kun je een nul achter de prijs zetten. De Lincoln van Steve? Is rammend duur. De legendarische acteur is dan ook de king of cool.

In 1970 speelde hij tijdens de vierentwintig uur van Le Mans de hoofdrol in de gelijknamige film over de iconische race. Tijdens de opnames voor de film die in 1971 uitkwam droeg McQueen een Gulf Racing overall en een Bell helm. Deze attributen, met daarop de naam van het personage Michael Delaney worden binnenkort geveild in New York.

De koper moet echt een waanzinnige hoeveelheid benzine in zijn bloed hebben: RM Sotheby's schat dat de drie antieke kledingstukken tussen de $400.000 en $500.000 gaan opleveren. Vrij veel voor een kledingstuk met een fictieve naam erop.