Pirelli introduceert roze band tijdens GP van Amerika

Voor de mensen die de laatste jaren de F1 niet hebben gevolgd is het even wennen, al die verschillende kleurtjes op de banden. Het wordt er niet makkelijker op: komend weekend zien we het debuut van een roze compound.

Vroeger was de wereld simpel: je was man of vrouw en in de racerij had je droogweer- en regenbanden. Tegenwoordig heb je liefst vijf compounds alleen voor op droog asfalt, en daar komt - eenmalig - een zesde variant bij. Of, beter gezegd: de zachtste Ultrasoft-band wisselt even van kleur.

Dit vleugje roze in de staat van queers and steers heeft overigens niets met homosensualiteit te maken, Austin kent bij ons weten nog geen roze zondag. Het is daarentegen een toewijding aan het welbekende breast cancer awareness-initiatief. Je zou verwachten dat mensen zo onderhand wel op de hoogte zijn van het bestaan en de ernst van borstkanker, maar kennelijk is er wederom een mediamomentje nodig. It’s a symbol of solidarity and commitment, as well as a powerful reminder of the importance of the cause, kopt bandenboer Pirelli.

Hoe dan ook, als Michael Buffer komende zondag de coureurs om heeft geroepen (en iedereen hopelijk blijft staan in plaats van op een knie te zitten) gaat het spektakel om 21:00 uur onze tijd los, met twee Force India's die voor de gelegenheid extra roze zijn. Lewis Hamilton is de torenhoge favoriet: de Brit won 5 van de 6 races die in Austin werden gehouden, Vettel de andere. Het is tevens het debuut van Carlos Sainz voor Renault en dat van Brendon Hartley voor Toro Rosso.