Toyota belooft 1.000 km elektrisch rijden op één lading

Leuk natuurlijk dat elektrisch rijden; geen uitlaatgassen, een schoon geweten en instant trekkracht. Alleen dat je elke 300 kilometer een stopcontact moet bezoeken blijft vervelend. Toyota heeft de oplossing met 1.000 km elektrisch rijden op één tank.

Om deze actieradius te bereiken dumpt Toyota de dikke accupakketten ten behoeve van een brandstofcel. Hoewel de brandstofcel het grondig lijkt te verliezen van de accu-auto's als techniek voor de toekomst, blijft Toyota hardnekkig aan de technologie vasthouden. Dat zagen we al met de Mirai-productieauto en zien we nu weer met de Fine-Comfort Ride Concept.

Dit prototype maakt zijn debuut op de autoshow in Tokio en heeft een brandstofcel die de benodigde stroom levert aan elektromotoren in de wielen. Op een volle tank komt de auto volgens de Japanners 1.000 kilometer ver en dat zijn afstanden waar andere elektrische auto's momenteel niet eens bij in de buurt komen. 

Zoals de naam van deze concept car al doet vermoeden, moet dit vooral een erg comfortabele manier zijn om jezelf te vervoeren. De opvallende vorm draagt bijvoorbeeld bij aan een maximale ruimte in het interieur en een volledig vlakke onderzijde zorgt voor een stille reis. 

De concept car heeft nog wel een paar problemen. Zo is de infrastructuur voor rijden op waterstof vrijwel niet aanwezig, waardoor je zelfs met een actieradius van 1.000 kilometer nog veel moet rekenen om niet zonder brandstof te staan. In principe geen probleem, want het gaat hier om een prototype die waarschijnlijk niet in productie gaat. 

Toyota wil slechts laten zien wat de mogelijkheden zijn en de toewijding aan waterstof nogmaals bevestigen. Want zoals sommige grote merken vroeger bleven vasthouden aan HD DVD, Minidisk of betamax, blijft Toyota waterstof steunen. Succes daarmee!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5d3bce99d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });