Red Bull begint eerder met nieuwe auto Verstappen

Red Bull Racing lijkt te leren van zijn fouten. Dit jaar is de renstal veel eerder begonnen aan de ontwikkeling voor volgend jaar, om te zorgen dat het team in 2018 eindelijk eens vanaf de start competitief kan zijn. 

Tot grote frustratie van zijn rijders loopt Red Bull Racing dit jaar enorm achter de feiten aan. Het team begon het seizoen met problemen en ontdekte dat de windtunneltesten in de winter niet overeen kwamen met de realiteit. Het team heeft hard gewerkt en het gat met de concurrentie aardig gedicht, maar is nu te laat om nog enige rol van betekenis te spelen in het kampioenschap. 

Het is het tweede seizoen op rij dat Red Bull een inhaalslag moet maken tijdens het seizoen en dat moet maar eens veranderen. Daarom is het team dit jaar eerder begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto, zo onthult Daniel Ricciardo. "We hebben altijd het gevoel dat we op tijd starten met de auto van volgend jaar, maar misschien is wat wij denken niet vroeg genoeg. Maar ik weet dat ze voor volgend jaar eerder beginnen dan voor de auto van dit jaar."

Ricciardo verwacht dat Red Bull komend jaar beter kan beginnen dan de start van dit seizoen. Dit komt mede omdat de regels voor 2018 nauwelijks veranderen. "Wat we dit jaar leren nemen we hopelijk mee naar volgend jaar, waardoor we sterker beginnen", concludeert de breedgrijnzende schoendrinker. "Als je ziet waar we nu zijn, dan zou je denken dat we volgend jaar competitief zijn. Mercedes wint al te lang. Wij gaan proberen dat te veranderen."

Max Verstappen heeft eerder deze maand Red Bull Racing opgeroepen om hun ontwikkelingsschema nog eens kritisch te bekijken. De Nederlander denkt dat het eerder presenteren van de auto kan helpen bij een betere seizoensstart. Red Bull is traditioneel een van de laatste teams om zijn racer te presenteren om zo maximale ontwikkelingstijd te pakken. "Misschien moet je iets eerder stoppen met de ontwikkeling. Zo kan je meer rijden met de auto, want je leert veel van het rijden in een auto."