Video: zelfrijdende Apple-car met ton aan sensoren gespot

Van Apple zal je niet veel horen over hun Project Titan, maar de fabrikant is achter de schermen wel druk bezig met tests in het kader van zijn autonome programma. Zoals je mag verwachten wordt op de uitrusting niet beknibbeld.

In april van dit jaar kreeg Apple van de lokale RDW toestemming op autonome voertuigen in zijn thuisstaat Californië te testen, waarna de eerste Lexus RX450h-exemplaren uit Apple's gebouwen begonnen te komen. Hiermee voegt de techfabrikant zich bij een paar dozijn aan andere bedrijven met toestemming voor autonome tests - zoals Uber en Mercedes-Benz. 

De testauto heeft voor bijna een ton (aan geld, niet aan gewicht) aan LIDAR op zijn dak, we tellen 12 sensoren van de duurste 64-kanaalsvariant (specs). Daarnaast is de Lexus uitgerust met radar en is hij uiteraard volgehangen met camera's. De stellage op de testauto oogt als een geëvolueerde variant van wat we eerder zagen, toen de RX nog een simpel imperiaaltje op zijn dak had. Het is echter ook een allegaartje van bij elkaar gekochte producten die vrij verkrijgbaar zijn, er zit dus geen eigen maatwerk bij.

De testritjes en de vorderingen in de setup lijken erop te wijzen dat Apple inderdaad vooral bezig is met technologie en niet zozeer met zijn eigen auto, maar we weten niet wat de techreus nog allemaal verstopt achter de deur van zijn gebouwen. Het sloot immers ook een deal met een Chinese batterijengigant, maar dat is een andere afdeling.