De ultieme Porsche Macan Turbo, wat kost die?

Dat Porsches niet bepaald goedkoop zijn is hopelijk geen nieuws voor u. De fabrikant kan het echter vragen, want de verkopen blijven stijgen. Wilt u een gokje wagen naar de nieuwprijs van bovenstaande Macan Turbo Exclusive Performance Edition?

Net zoals iedere andere automaker in het hogere segment heeft Porsche een manier om wat extra luxe (en marge) in zijn producten te stoppen. De afdeling Exclusive Manufaktur - verantwoordelijk voor extrafijne lapjes leer, stiksels en andere tierelantijnen - heeft na de gouden 911 Turbo S nu de dikste Macan van een extraluxe kleedje voorzien. De 440 pk / 600 Nm sterke mini-Cayenne kreeg van Porsche de volgende upgrades:

"het exterieurpakket Turbo met onder meer 21-inch 911 Turbo Design wielen met in hoogglans zwart gelakte spaken, led-koplampen en donker getinte led-achterlichten. Het exclusieve karakter wordt extra benadrukt door designaccenten die uitsluitend voor dit model beschikbaar zijn. Daartoe behoren hoogglans zwart gespoten elementen uitgevoerd met een contrasterende streep in karmijnrood op de voorspoiler, de diffuser en de sideblades. De letters ‘PORSCHE’ op de achterzijde zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en de modelaanduiding ‘Macan turbo’ in karmijnrood."

Ook in het interieur wijzigde het een en ander:

"de zwarte lederen bekleding heeft vele granaatrode accenten en Alcantara-elementen. Zo zijn de wangen van de voorstoelen uitgevoerd in granaatrood leder. Ook de stiksels van de lederen bekleding en de ‘turbo’-aanduidingen op de hoofsteunen, de gordels, de ring van de Sport Chrono-stopwatch en het sleuteletui zijn granaatrood. Zelfs de aluminium keuzehendel van de PDK-transmissie heeft een rood accent. De aanduiding ‘Macan Turbo Exclusive Performance Edition’ is terug te vinden op de dorpellijsten en op het dashboard aan passagierszijde."

Aan de specs mankeert vanzelfsprekend niet veel: 0-100 in 4,4 seconden en een top van 272 km/u. 80-120 km/u gaat in een  sappige 2,6 seconden.

Dan nu de hamvraag, waarbij elke Spanjaard u met een blik van verbazing aan zal kijken wanneer u hem zo formuleert: 'cuanta costa?' Welnu, een nieuwe Macan Turbo PP kost u €134.900, maar deze specifieke unit mag voor €158.400 weg. Kijk naar de foto's en bepaal of de Macan het waard is.