Max Verstappen: Waar is dat plan voor de NL-race?

Ondanks dat het idee van een Nederlandse race veel F1-fans warme gevoelens bezorgt, is Max Verstappen nog niet enthousiast. Hij wil eerst goede plannen zien en vindt het nu nog te vroeg om erover te praten.

Sinds een F1-baas iets heeft laten vallen over een race op een stratencircuit in Nederland, is de F1-gekte in ons kikkerlandje weer losgebarsten. Zoals gebruikelijk blijft Max Verstappen in deze mediadrukte opvallend rustig. Hij is vooral reëel en wil eerst een plan zien. "Er wordt wel veel over gepraat, maar er liggen helemaal geen concrete plannen. Dus waar hebben we het over?", antwoordt hij op vragen van het AD.

Daarmee slaat Max de spijker op zijn kop, want behalve de uitspraak van Liberty Media's commercieel directeur Sean Bratches is er nog geen enkel voorstel van een grote gemeente in Nederland. Een F1-race organiseren is veel meer dan alleen een circuitje uitzetten en het is nog maar de vraag of de Nederlandse steden überhaupt wel zitten te wachten op alle rompslomp die zo'n Grand Prix met zich meebrengt. 

Verstappen wacht het voorlopig dus nog even af. "Als er geld is en het is rond qua veiligheid en draagvlak, zien we wel verder", concludeert de Nederlander. 

De toekomst waar Max wel over nadenkt is die rond zijn eigen carrière. De topteams tonen interesse in hem, maar Verstappen ziet het niet zitten om de rol van tweede rijder op zich te nemen. "Hamilton en Vettel zitten allebei nog voor langere tijd bij Mercedes en Ferrari. Als ik iets absoluut niet ga doen dan is het wel om ergens als tweede rijder te gaan racen. Dan stop ik nog liever", zo spreekt de Red Bull-rijder in duidelijke taal. "Zij zullen ongetwijfeld ook niet op mij zitten te wachten als ploeggenoot, dus alleen als het team het echt wil gebeurt het. Alleen twee nummers één is nogal lastig, dat hebben Hamilton en Alonso bij McLaren wel bewezen."