F1 & chill: Formule 1 praat met Netflix

Sinds Liberty Media de F1 runt wordt de sport langzaam naar het moderne tijdperk gebracht. Het bedrijf maakt eindelijk gebruik van social media en Youtube en schijnt nu ook in gesprek te zijn met Netflix. Alle races voortaan altijd bij de hand?

Al in het begin van het seizoen werd duidelijk dat Liberty Media een video-on-demand service wil opzetten, zodat fans alle races op hun gemak kunnen terugkijken zonder afhankelijk te zijn van de herhalingen op televisie. 

Nu blijkt dat Liberty Media onderhandelt met Netflix wordt al snel de link met deze on-demand-service gelegd. Officieel laten de partijen alleen nog niets los over de besprekingen. "We spreken momenteel met Netflix over een samenwerking in 2018. We zijn nog in de beginfase", zo laat Liberty's marketingchef Sean Bratches weten. 

Het is dus nog onduidelijk wat deze besprekingen gaan opleveren. Kunnen we volgend jaar de races terugkijken via Netflix? Of gaat Netflix het zelfs live uitzenden? Dat laatste zou leuk zijn, maar wellicht te ambitieus. Om dat te regelen, zou Liberty Media de contracten met alle televisiezenders die de F1 uitzenden moeten openbreken. Het blijft nog even afwachten dus, maar het geeft in ieder geval aan dat de sport een goede ontwikkeling doormaakt in de handen van Liberty.