BREEK: Max Verstappen verlengt contract Red Bull t/m 2020

Alle speculatie omtrent de toekomst van Max Verstappen kan vanaf nu de prullenbak in, zojuist maakte Red Bull bekend dat onze landgenoot tot aan het einde van het 2020-seizoen heeft bijgetekend.

Update: check alles over de GP van Amerika in de Autobahn F1 Show 

Over de duur van Verstappens vorige contract bij Red Bull was enige onduidelijkheid. Het vermoeden is dat hij tot en met 2019 vastlag, maar wel via een clausule een jaar eerder weg kon bij het team. Onduidelijkheid bij Red Bull over de motorleverancier na 2018 was geen beletsel voor Verstappen om bij te tekenen. Op de achtergrond zal meegespeeld hebben dat Vettel de komende drie jaar bij Ferrari vastligt en de kans dat Hamilton langer bijtekent voor Mercedes ook groot is. In dat geval hebben de andere topteams al een eerste rijder, een positie die Max ook als niet-onderhandelbare voorwaarde ambieert.

Bij Red Bull kan Max - mocht Ricciardo na volgend jaar vertrekken - zijn eigen team om hem heen opbouwen. Als Dani blijft is het ook geen ramp: de twee coureurs kunnen goed met elkaar overweg. Met Verstappen weet Red Bull een toekomstige wereldkampioen aan zich te binden en bovendien hebben ze de meest gewilde coureur van de markt geplukt. Een slimme zet.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt, doch we vermoeden dat Red Bull flink in de buidel heeft moeten tasten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f675c196ff3a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });