Eindelijk meer beeld van Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Aston Martins meest recente affaire met het Italiaanse designhuis Zagato leverde liefst vier modellen op. Drie daarvan konden we vanuit alle hoeken bewonderen, maar voor de Vanquish Shooting Brake moesten we het met één simpel plaatje doen. Tot nu.

Op basis van de Aston Martin Vanquish S creëerde Zagato een kwartet modellen. Eerst verschenen de coupé en de cabriolet en een paar maanden terug werden daar de Speedster en Shooting Brake aan toegevoegd. Van de Speedster bouwt Aston 28 stuks en de drie andere modellen verschijnen in een oplage van 99 exemplaren. 

Waar alle andere modellen al uitgebreid te bezichtigen waren en in sommige gevallen al aan klanten worden uitgeleverd, bleef de Shooting Brake nog deels geheim. We kregen weliswaar een afbeelding van de zijkant te zien, maar naar verder perspectief bleef het gissen. Aston zet dit nu recht door meer beeld van de ruimste versie vrij te geven.

Op de beelden is duidelijk te zien dat de daklijn diep doorloopt en eindigt in een lange dakspoiler boven de achterruit. De vorm van die spoiler komt overeen met de scherpe naad die daaronder van achterlicht naar achterlicht loopt. Deze lijn loopt dwars over de kofferklep die toegang biedt aan de plek waar je golftas kan liggen. 

Van bovenaf gezien toont de auto zijn ver doorlopende panoramadak dat ontstaat uit de vooruit en in een smalle lijn over het midden van het dak loopt. Dit zorgt ongetwijfeld voor veel daglicht in het interieur wat lange ritten extra comfortabel maakt. 

De nieuwe plaatjes zijn overigens niet het enige nieuws als het over goedgevormde Astons gaat. Submerk Lagonda gaat ook met nieuwe modellen komen. Daar zagen we eerder al de Taraf van verschijnen, maar volgens CEO Andy Palmer komen daar nog twee modellen bij. We moeten alleen nog wel even geduld hebben, want de Lagonda's verschijnen pas in 2023.