F1-raceleider Charlie Whiting reageert op straf Max Verstappen

De 5 seconden tijdstraf die Max Verstappen gister het podium kostte houdt de gemoederen flink bezig. Iedereen en zijn moeder heeft ondertussen zijn mening gegeven over de controverse, maar nu hebben ook de uitdelers van de straf hun mond opengetrokken. 

Raceleider Charlie Whiting verdedigt de sanctie die Max gisteren tijdens de Grand Prix van Amerika kreeg opgelegd voor het buiten de baan treden bij het inhalen van Kimi Raikkonen. Hij vindt dat Verstappen de straf verdient ondanks dat ook andere rijders wel eens buiten de witte lijnen speelden. "In alle andere gevallen dat de rijders de baan verlieten, moesten ze een langer traject rijden. Max daarentegen reed een kortere weg. Hij was met alle vier de wielen buiten de baan." 

Steward en voormalig F1-coureur Mika Salo steunt zijn baas in de beslissing. "Sorry, maar het ging te ver. Helaas was het op de televisiebeelden niet goed te zien, maar Max is alleen voorbij Kimi gekomen omdat hij de binnenkant van de bocht afsneed." 

De scheidsrechters blijven dus lijnrecht achter hun uitspraken staan en zetten een streep door het verhaal van mensen als Red Bulls-teambaas Christian Horner die de straf "belachelijk: noemt, Jos Verstappen die in een Twitter-rant helemaal los ging op de FIA en Niki Lauda die spreekt over "de slechtste beslissing die ik ooit heb gezien". 

Zelf oordelen kan hieronder, want de nieuwe F1-eigenaren spelen wel in op dergelijke controverse en hebben een video gepubliceerd waarin alle beelden van de inhaalactie achter elkaar zijn geplakt.