Ford-Ferrari hotrod is een 950 pk sterke middelvinger

In de jaren 60 waren Ferrari en Ford aartsvijanden die met elkaar streden op het slagveld van Le Mans. De maker van deze hotrod heeft geen boodschap aan die geschiedenisles en creëerde juist een combinatie van deze merken met 950 pk!

De hotrod-wereld is een intens Amerikaanse omgeving. Hardwerkende arbeiders knutselen uren aan machines die zonder poespas veel benzine verbranden, bergen lawaai maken en maar matig door een bocht draaien. Woorden als aerodynamica, hybride aandrijving en luxueus interieur zijn in deze omgeving uit den boze. 

Hoe anders is de wereld van Ferrari. In deze geluksbubbel voor de rijken op deze planeet is een slank design en luxueuze afwerking net zo belangrijk als snelheid en wegligging. 

Deze twee werelden vinden elkaar nu in deze 1932 Ford hotrod die zijn pk's krijgt uit een 3.0 liter Ferrari-V8. De motor is voorzien van twee turbo's waardoor er nu 950 Amerikaanse paardenkrachten vrijkomen. Ruim genoeg om deze compleet aangepaste Ford rap van zijn plek te krijgen.

Om de band met Maranello nog verder aan te halen is de body van de Ford voorzien van het bekende Ferrari-rood en de nodige badges met steigerende paardjes. Voor de rest oogt de creatie zoals je verwacht van een Amerikaanse hotrod: dikke wielen, een open motorcompartiment en veel zichtbaar metaal. 

Mocht je gecharmeerd zijn van deze ongewone combinatie van middenklasse en elite, dan hebben we goed nieuws voor je. Dit obscure wezen staat te koop voor lieve sommetje van 250.000 dollar. Een enorme berg geld voor de auto die waarschijnlijk puristen van beide merken tegen zich in het harnas jaagt. Dat is tevens de charme van dit project. Het is een grote middelvinger naar iedereen die niet buiten zijn merkhokje durft te kijken en dat is ook wat waard.