Toro Rosso zet Daniil Kvyat aan de kant. Alweer!

Daniil Kvyat heeft in Austin weer even aan de Formule 1 mogen snuffelen, maar is door Toro Rosso voor de volgende race wederom aan de kant gezet. De Rus moet plaatsmaken voor Brendon Hartley die samen met Pierre Gasly in Mexico rijdt.

Gasly was tijdens de GP van Amerika in Japan om te strijden voor de titel in de laatste race van het Super Formula kampioenschap. Dat faalde jammerlijk, omdat de race werd afgelast door een tyfoon. Voor zijn F1-carrière maakt dat gelukkig niet uit. Het was toch al de planning dat hij de laatste drie F1-races van het seizoen bij Toro Rosso zou rijden, dus zijn terugkeer is geen verrassing.

Brendon Hartley kennen we uit het enduranceracen en hij werd voor de Amerikaanse race naar Toro Rosso gehaald. Aangezien Sainz naar Renault is vertrokken en Gasly in Japan zat had het team iemand nodig om naast Kvyat te strijden. Blijkbaar pakte dat goed uit, want Hartley mag ook in Mexico achter het stuur plaatsnemen.

En dat betekent dat Kvyat voor de tweede keer in een seizoen het team uit wordt getrapt. Dat moet een record zijn. Het goede nieuws is dat de vorige twee degradaties van Kvyat goed uitpakten voor Max Verstappen. De race nadat Kvyat van Red Bull Racing naar Toro Rosso was gedegradeerd won Max in Spanje. En de race nadat Kvyat eerder dit jaar uit Toro Rosso was gezet, won Verstappen in Maleisië. Nu de Rus wederom op straat is gezet, kan een overwinning van Max in Mexico niet uitblijven. Top!