Alonso rijdt volgend jaar de 24 uur van Daytona

Na een mislukte poging om de Indy 500 te winnen wil Fernando Alonso komend seizoen weer een uitstapje buiten Formule 1 gaan maken. Dit keer wordt het geen oval, maar een 24-uursrace. Niet in Europa, maar op de Daytona International Speedway.

Als het aan Fernando Alonso ligt zou hij ieder weekend ergens in de wereld een race rijden, maar dat gaat niet door de Formule 1-verplichtingen met McLaren. Volgend jaar wil hij het liefst twee tot drie keer een andere auto pakken om ermee te werken richting de Triple Crown of Motorsport. Een van de drie spijlen van die drievoudige kroon heeft hij al in de zak: de winst tijdens de Grand Prix van Monaco. De andere twee zijn nog leeg: Indy 500 (helaas plofte de Honda-motor van Alonso dit jaar) en de 24 uren van Le Mans.

Het komende jaar rijdt Alonso met een motor van zijn geliefde merk Renault achterin de McLaren en dat zorgt er waarschijnlijk voor dat hij wat vaker in de buurt van de Red Bulls van Verstappen en Ricciardo te vinden is. Desondanks gaat hij, volgens het Amerikaanse Racer, vreemd met een LMP-wagen. Hij rijdt volgend jaar de Rolex 24 in Daytona met United Autosports, het team van McLaren teambaas Zak Brown.

Het handige van de Daytona 24 is dat het niet overlapt met het seizoen van de Formule 1: de race is op 27 en 28 januari 2018. Alonso rijdt in de auto met McLaren testcoureur Lando Norris (dit wordt ellendig met Nando en Lando in een auto) en Phil Hanson. De andere auto van het team wordt onder meer door Williams testcoureur (en commentator) Paul di Resta gereden. 

Ook de 24 uur van Le Mans heeft komend jaar geen overlap met een Formule 1-weekend, dus het is mogelijk dat Alonso daar ook aan mee gaat doen. Daarvoor heeft de Spanjaard echter nog geen stoeltje te pakken, maar het schijnt dat Toyota Alonso wel ziet zitten als coureur en dat Brown er geen bezwaar tegen heeft dat zijn rijder even weg is. Als er nou een jaar is waar je je kans moet grijpen om de Le Mans titel te behalen, dan is het wel in 2018, als er geen Porsches aan de start staan en het nog maar de vraag is of er meer dan één LMP1-team meerijdt.