Perez en Ocon sluiten het F1-seizoen vechtend af

Het begint een beetje gênante vertoning te worden: de Force India's die achter elkaar rijden en klagen over elkaar, maar niet passeren. Daar gaat verandering in komen, want de renstal overweegt de teamorders voor beide coureurs op te heffen.

Het ging dit seizoen niet altijd even lekker tussen Sergio Perez en Esteban Ocon. De teamgenoten hadden op de baan meerdere aanvaringen met elkaar, waaronder in Azerbeidzjan waarbij Perez uitviel en België waarbij Perez buiten de punten viel. Het team was het gedonder tussen de rijders zat en heeft ze sinds een paar races aan een strak lijntje. Zowel in Japan als in de afgelopen race in Amerika reden beide heren achter elkaar, maar kreeg de achterste rijder geen toestemming om in te halen.

Force India heeft als doel om vierde te worden in het constructeurskampioenschap en wil geen posities verpesten door een strijd tussen de twee teamgenoten. "Het gaat ons om punten scoren. Het maakt ons eerlijk gezegd niet uit wie van de rijders de punten pakt en daarom willen we ze niet van plek laten wisselen in de race", legt Otmar Szafnauer, chief operating officer bij Force India, uit. "We willen elk risico elimineren."

Met nog drie races te gaan staat Force India op de vierde plek in het kampioenschap met 159 punten. Daarmee heeft het team liefst 91 punten voorsprong op Williams op P5. Die vierde plaats kan het team dus bijna niet meer mislopen. Dat betekent dat de leiding de teugels iets kan laten vieren. "We moeten nog één race doorkomen en hopelijk hebben we dan de vierde plaats vastgelegd. Dat is waar het allemaal om draait", bevestigt Szatnauer. "Als we daar eenmaal doorheen zijn, kunnen we misschien ontspannen en dingen iets anders doen in de laatste twee races."

Dat betekent dat we tijdens de races in Brazilië en Abu Dhabi weer gevechten kunnen gaan zien tussen deze kemphanen. Iets wat we toejuichen, want gevechten zijn altijd leuker om naar te kijken dan optochten.