Extreme Apollo IE is 780 pk aan puur racegeweld

Uit de as van het failliete Gumpert is Apollo Automobil opgestaan. Hun eerste wapenfeit is een brute machine die de aerodynamica van een Le Mans-auto combineert met een gillende atmosferische V12. De Apollo IE is hier om de top uit te dagen.

Het herrezen Apollo Automobil heeft dezelfde missie als het voormalige Gumpert: ongelofelijk rappe auto's bouwen. Het enige verschil is dat ze deze keer niet failliet proberen te gaan. Al bij de eerste blik die je op de Apollo IE werpt, zie je dat deze auto niet is gemaakt voor cruisen over de boulevard. Hij is niet gemaakt met maximaal comfort, subtiele styling of dagelijks gebruik in het achterhoofd. Nee, dit is een machine die als enige doel heeft om ontiegelijk hard over een circuit te rammen. Dat het monster daarna ook nog over straat mag, is slechts mooi meegenomen.

Een groot deel van de snelheid wordt bereikt door de extreme aerodynamica. Dat is niet te missen, want het design van de Apollo IE kent zoveel scherpe hoeken, vleugels, lippen en randjes dat zelfs Batman het een tik te uitbundig zou vinden. Het meest opvallende daarbij is de enorme achtervleugel, waar menig Cessna jaloers op is. 

Het gevaarte wordt aangedreven door een 6,3 liter atmosferische V12. Apollo gaat volledig old school met deze motor en haalt zijn neus op voor turbo's en hybride aandrijvingen. Dit is weer ouderwets benzine verbanden. Het levert een vermogen van 780 pk en 760 Nm op. 

Combineer dit vermogen met een leeggewicht van 1.250 kilo en je kan je voorstellen dat de prestaties bijna buitenaards zijn. De 0-100 km/u is in 2,7 seconden voorbij en daarna is het een sprint naar de topsnelheid van 335 km/u. Die top ligt niet schokkend hoog, maar daar draait het ook niet om. Het gaat om hard door bochten knallen en dat moet met deze aerodynamica geen probleem zijn. 

Het allermooiste aan de Apollo IE (letters staan voor Intensa Emozione) is dat het geen luchtkasteel is. Dit is weliswaar de eerste auto van dit nieuwe bedrijf, maar ze beginnen niet met een rendering of een concept. Dit is een echte hypercar waar je omheen kan lopen, die je kan aanraken en kopen. Nou ja, als je de benodigde 2,3 miljoen euro bij de hand hebt natuurlijk.