Lexus LS+ toont de toekomst van Japanse luxe

Vanuit deze hoek oogt hij een beetje als een Porsche Panamera, maar de Lexus LS+ heeft verder nagenoeg dezelfde vormen als de productie-LS. De auto is een autonoom concept dat de toekomstige designrichting van Lexus toont.

Zoals de naam doet vermoeden is de carrosserie een variant van de nieuwe LS Sedan, de grootste en meest luxe Lexus die er is. Op de koets zijn de bekende conceptdingen geplakt: verzonken deurgrepen, andere lampen, the works

De welbekende spindle grille bleef, hoewel hij hier 'gelaagd' is: in het midden steekt hij uit, terwijl de zijkanten geflankeerd worden door een paar luchtroosters. We tellen in totaal zeven laagjes grille, die naar rijomstandigheden kunnen openen of sluiten. Zie het als de actieve lamellen in de grille van BMW, die ook dicht gaan als er niet veel rijwind nodig is. Hieromheen zitten koplampen die deels uit laserlicht bestaan en omdat het een concept is zijn zaken als spiegels taboe: hiervoor in de plaats zijn camera's gemonteerd.

Qua autonome functies: de LS+ is voorzien van een systeem dat de naam ‘Highway Teammate’ kreeg. Het moet - u raadt het al - de controle van de op- tot afrit op de snelweg overnemen. Aangezien de functie van de LS+ duidelijk op designgebied ligt heeft Lexus geen moeite gedaan hem van een interieur of verzonnen motorspecs te voorzien, vooral dat laatste is ook zeer nutteloos bij een concept. Het ontbreken van een interieur is een gemiste kans, juist bij een topmodel als de LS had een mooie binnenkant gekneed kunnen worden.

Verder is Lexus kort van stof over de LS+, wat wij alleen maar toejuichen. Niets is zo vervelend als 20 kantjes wollig persbericht waar eigenlijk niets instaat. Over de vorm: smaak is subjectief, maar ondergetekende is niet bepaald flabbergasted van dit concept. Ook de gebruikte technologieën zijn op het eerste oog niet heel innovatief, ze worden zelfs al mondjesmaat in productiemodellen gebruikt. Het lijkt een beetje alsof Lexus tardy to the party is. Desalniettemin: foto's!