Laat deze Subaru Viviz Concept alsjeblieft de nieuwe WRX zijn

Subaru fleurt de autoshow in Tokio op met deze Viviz Concept. Een studiemodel dat een voorbode vormt voor de nieuwe WRX en we hopen tegen beter weten in dat Subaru hem zo ook in productie gaat nemen.

Het Japanse merk noemt de auto zelf een Performance Concept en geeft toe dat het design is ge├»nspireerd op de WRX en Subaru's autosportactiviteiten. De Viviz Concept is een gespierde sedan met ver uitdijende wielkasten, een agressieve luchtinlaat op de motorkap en een relatief subtiele spoiler op de achterklep. 

Subaru verklapt dat de concept car is voorzien van een boxermotor en vierwielaandrijving, maar laat verder niets los over de specificaties. Dat is ook het doel van de auto niet, want hier draait het alleen om het design.

De auto straalt precies de juiste hoeveelheid onderdrukte woede uit die past bij een WRX en we hopen dan ook van harte dat het productiemodel dit niet verliest. We snappen dat de camera's op stokjes worden vervangen door conventionele buitenspiegels en dat de rare bobbels op de voorruit het niet gaan halen. Maar alsjeblieft Subaru, laat het daarbij en brengt dit gewoon in deze vorm op de markt.

De Viviz Concept is overigens niet het enige nieuws van Subaru in Tokio. Op de beurs staat ook een speciale editie van de huidige WRX te stralen. De auto met de weinig avontuurlijke naam WRX STI S208 peutert 328 pk uit de 2.0 viercilinder en heeft enkele extraatjes zoals een carbonfiber dak, 19 inch wielen, een Active Torque Vectoring-systeem en speciale grijze lak. Klinkt goed, maar helaas is het slechte nieuws dat er slechts 450 exemplaren worden gebouwd en dat die allemaal voor de Japanse markt zijn.