Mitsubishi e-Evolution Concept staat helemaal strak

Dat gezicht dat je krijgt als je je hoofd uit het raam van een rijdende auto steekt en de wind je vel strak trekt en je haren recht naar achter laat wapperen. Dat is wat Mitsubishi zo te zien als uitgangspunt heeft genomen voor deze concept car.

Als Japans merk kon Mitsubishi de autoshow in Tokio uiteraard niet overslaan. Het showstuk van het concern is de e-Evolution Concept. Het is een strak gevormde SUV met enkele scherpe hoeken en lijnen. Het lijkt een beetje of de voorkant vanaf net onder het logo met een kam naar achter is geveegd, maar we kunnen niet ontkennen dat de auto opvalt en dat is nu eenmaal het doel van een concept car. 

Uiteraard is de SUV voorzien van een elektrische aandrijving, want de toekomst draait nu eenmaal om stekkerauto's. In dit geval is er één motor voor de voorwielen met een actief differentieel en twee motoren voor de achterwielen die ook met elkaar verbonden zijn. Mitsubishi noemt het resultaat Super All-Wheel Control en het is een systeem dat we ongetwijfeld ook op productiemodellen gaan zien.

Een ander aandachtspuntje bij de concept car is het systeem dat de bestuurder bijstaat. Verschillende sensoren houden de bestuurder in de gaten en de verzamelde data wordt door kunstmatig intelligentie beoordeeld. Die bepaalt de kwaliteiten van de rijder en past daar het gedrag van de auto op aan. Via een coachingsfunctie kan de bestuurder ook leren van de auto en zo een betere rijder worden.