Nu officieel: BMW X2 klaar voor zware concurrentiestrijd

In de lijst met X-modellen mistte alleen de X2. Dat probleem heeft BMW nu opgelost, want deze minder praktische en sportievere versie van de X1 maakt de line-up compleet. De BMW X2 mengt zich in een druk segment.

De nieuwe BMW X2 staat op hetzelfde platform als de X1 en de 2 Serie Active Tourer. De nieuweling heeft veel weg van zijn kleine broertje, maar krijgt wel een beter gevormde body. De aflopende daklijn geeft hem een sportiever karakter mee. Zeker als je de M Sport-versie (blauwe auto op de foto's) kiest.

Voor de rest zijn de overeenkomsten met de X1 groot. Het interieur oogt in grote lijnen hetzelfde en ook onderhuids zijn er weinig verschillen. De X2 gebruikt grotendeels dezelfde motoren als zijn broertje. Bij de start van de levering is dat een 192 pk sterke benzinemotor (sDrive20i), een 190 pk sterke diesel (xDrive20d) of een 231 pk sterke diesel (xDrive25d). Zoals de naam al verklapt, beschikt de benzineversie over alleen voorwielaandrijving en krijgen de diesels vierwielaandrijving. 

In een later stadium voegt BMW meer motoren aan het gamma toe, waardoor er keus is aan een reeks aan driecilinders en viercilinders met voor- en vierwielaandrijving. 

Met de X2 krijgt BMW nog een troef in het drukke segment voor compacte premium crossovers. Het model gaat concurreren met auto's als de Audi Q3 en Mercedes GLA in een segment waar volgens BMW nog veel te halen valt. Of dat gaat lukken zullen we maart volgend jaar zien, want dan verschijnt de X2 bij de dealers en op de weg.