Man ramt Golfje met volle vaart in Nieuwe Luxor Theater

Wat is dat toch met mensen die hun Golf IV niet onder controle hebben... De één rijdt met 200+ op de A2 een gezin kapot, de ander sloopt een theater. Afgelopen nacht kwam een man volgas binnen zonder kloppen in het Luxor theater.

Er is nog vrij weinig duidelijk over het incident dat vannacht rond 3 uur in Rotterdam plaatsvond, hoewel we de eerste vraag die in de huidige tijd opkomt - was het terrorisme? - met redelijke zekerheid ontkennend kunnen beantwoorden. Als je als terrorist midden in de nacht een leeg theater inrijdt en je auto daarna bovendien niet 'biem' doet, dan ben je een vrij belabberde terrorist.

We moeten de oorzaak eerder zoeken bij de bestuurder die ofwel een psychose had, danwel het een en ander had ingenomen. Of een combinatie van beide, dat is ook zeer goed mogelijk. Hij overleefde, raakte gewond, en leverde volgens de politie verzet toen hulpverleners hem uit zijn Golfje kwamen knippen. Zoals we zien miste de grijze Golf IV ternauwernood de beeltenis van cabareticoon en al 110 jaar de onbetwiste grappigste man van Nederland, Freek de Jonge.

Wellicht vond hij de voorstelling van de avond ervoor k*t met peren? Of hij had een lage suikerspie...nee, laat maar. De pui van het theater ligt aan gruzelementen, maar de schade is verder alleen materieel. Het blijft lastig, mensen die hun auto niet onder controle hebben. Eerder dit jaar reed er ook al een Audi het monumentale hek van Diergaarde Blijdorp aan stukken.