Porsche schikt met dochter Paul Walker

Vier jaar na de dood van Fast and Furious-acteur Paul Walker is er eindelijk een einde gekomen aan het geschil tussen de nabestaanden en Porsche. De dochter van Walker beschuldigde de autofabrikant van dood door schuld.

Zoals bekend overleed Paul Walker bij een crash met een Porsche Carrera GT. De supercar werd bestuurd door zijn goede vriend Roger Rodas, die de controle over het stuur verloor. Hierdoor eindigde de Porsche tegen een paal en vloog in brand. Beide mannen kwamen om. 

Vorig jaar verloor de weduwe van Rodas al een rechtszaak tegen Porsche. Zij claimde dat de auto onveilig was en dat het merk daardoor mede verantwoordelijk was voor zijn dood. Porsche verdedigde zichzelf door te verklaren dat de betreffende Carrera GT "misbruikt, aangepast en onjuist onderhouden" was. De rechter oordeelde in het voordeel van de autobouwer.

Pauls dochter voerde ondertussen een eigen zaak tegen Porsche. De 18-jarige Meadow Walker claimt dat de autogordel die de acteur droeg zijn lichaam terugtrok met honderden kilo's aan kracht, waardoor zijn ribben en bekken braken. Daarnaast zou Porsche bekend zijn met meerdere stabiliteitsproblemen van het model en daar niets aan hebben gedaan.

Of de rechter het met deze beschuldigingen eens is, zullen we nooit weten. De zaak is in alle stilte geschikt en de partijen willen niet bekend maken welk bedrag daarmee gemoeid is. Wel is bekend geworden dat ook de vader van Paul Walker heeft geschikt met de fabrikant, waardoor de soap rond het overlijden van de acteur eindelijk kan worden afgesloten.