Veilingwatch: de BMW Z8 van Steve Jobs

Eigenlijk zou een BMW i8 beter bij Steve Jobs passen, maar bij het uitkomen daarvan was de Apple-baas helaas al overleden. Hij moest het doen met een Z8. De auto uit 2000 wordt binnenkort geveild in New York.

Eigenlijk dachten we dat Steve Jobs altijd een Mercedes SL reed, zoals hij ook altijd exact dezelfde turtle neck en dezelfde bril droeg. Eind van de vorige eeuw liet Jobs zich echter door Larry Ellison overtuigen dat hij een BMW nodig had. De Z8 was met net zoveel oog voor design en precisie ontworpen als wijlen de Apple-topman toepaste op zijn eigen producten.

Bijzonder aan deze auto is dat hij op kenteken is gezet op het huisadres van de familie Jobs. Dat klinkt raar, maar in Californië is er een manier om nummerbordloos rond te rijden. Uiteraard maakte Steve daar gebruik van om zijn privacy te bewaken en omdat hij zich niet graag conformeerde aan overheidsgezag.

De wagen werd in oktober 2000 geleverd aan Jobs, die er in 2003 wel genoeg van had en hem verkocht aan de huidige verkoper. De auto heeft in de jaren ertussen nog een derde eigenaar gehad, maar de de tweede eigenaar kocht de auto van hem terug. Op de klok staan redelijk weinig kilometers, maar gelukkig heeft de auto in de loop van de tijd wel ongeveer 1.600 kilometer per jaar gereden. Zo komt het totaal op 15.200 mijl (ruim 24.000 kilometer).

Dankzij de bijzondere eerste eigenaar kost deze Z8 nog meer dan een standaard occasion zou kosten. De veilers van RM Sotheby's verwachten dat er wel iemand is die tussen de $300.000 en $400.000 wil neerleggen voor de roadster met 400 pk in de V8.