Olé! Verstappen wint de Grand Prix van Mexico!

Daar is de derde overwinning van Max Verstappen! Na een briljante inhaalactie in de eerste bocht geeft de Nederlander de leiding de rest van de race niet meer uit handen. Het Wilhelmus klinkt na de race waarin Hamilton wereldkampioen wordt. 

De eerste bochten blijken cruciaal voor de race. Max Verstappen zit naast Sebastian Vettel bij de eerste bocht en passeert de Ferrari aan de buitenkant, waardoor hij de leiding pakt. Lewis Hamilton duikt slim achter Max aan, waardoor hij ook Vettel passeert. Bij het uitkomen van de bochtencombinatie raakt Vettel met zijn voorvleugel het achterwiel van Hamilton. Het resulteert in een kapotte vleugel voor de Ferrari en een lekke band voor de Mercedes. Beide titelkandidaten moeten hierdoor na de eerste ronde een stop maken en vallen terug naar de laatste plaatsen. 

Vervolgens stuurt Max Verstappen een snaarstrakke wedstrijd. Hij rijdt weg bij Valtteri Bottas en komt de hele race niet onder druk te staan. In ronde 33 duikt iedereen en zijn teamgenoot naar binnen om een stop te maken, omdat het uitvallen van Brendon Hartley voor een virtual safety car zorgt. Hierdoor kan Max een stop maken zonder een plek te verliezen en vanuit daar is het zonder problemen richting de finish. Het handje gaat uit de cockpit en zijn derde overwinning is een feit! 

Max is niet de enige coureur die een feestje viert. Lewis Hamilton kent een belabberde race, maar uiteindelijk maakt het allemaal niet uit. Vettel komt niet op de top 2 en daarmee is Hamilton niet meer in te halen in het kampioenschap. Lewis Hamilton pakt zijn vierde wereldtitel en verstevigt zijn positie als grootheid in de geschiedenisboeken.

Vorig week in Austin beleefde Daniel Ricciardo al een bijzonder korte race en in Mexico gaat het niet veel beter. Hoewel Red Bull Racing een compleet nieuwe motor in zijn auto heeft geschroefd, komt hij ook deze race niet ver. Na zes rondjes komt hij alweer binnen met motorproblemen. Er wordt nog heel even gekeken of het opgelost kan worden, maar al snel is het antwoord negatief. Ricciardo valt voor de tweede keer achter elkaar uit en lijkt de pech van Max te hebben overgenomen. 

De volledige uitslag: