Belachelijke Hennessey VelociRaptor 6x6 komt er echt aan

Mercedes is klaar met zijn G's 63 6x6 en 500 4x4², maar dat betekent niet dat je geen auto's met bizarre wielcombinaties meer kunt kopen. Texaanse autoknutselaar Hennessey komt zijn belofte na en neemt de Ford F150 Velociraptor mee naar SEMA.

Tuner Hennessey pakt de autobeurs SEMA in Las Vegas aan om weer eens duidelijk te laten zien wat ze kunnen. De Texanen komen niet alleen met de Venom F5, waarvan ze beweren dat hij sneller is dan de Bugatti Chiron, maar ze hebben ook een extra paar wielen aan een Ford F150 gehangen.

Als je achter het net hebt gevist bij de verdeling van de Mercedessen 6x6, of je haat Duitse auto's en wilt alleen maar Murica kunnen schreeuwen, dan is dit je kans. Hennessey brengt een update over hun project om teveel wielen aan een pickup truck te hangen.

Je kunt kiezen om alleen voor de uiterlijke kenmerken van de 6x6 te gaan en de Ford-motor ongemoeid te laten. Op zich is dat al een prima torretje: een 3,5 liter Ecoboost V6 die 462 pk en 692 Nm levert. Maar je bent bij een tuner, dus waarom zou je die niet meteen even aan je motor laten klussen? 

Na de behandeling door Hennessey komt er 608 pk uit de V6. Daarvoor hebben ze een uitlaatsysteem met een vrijere uitstroom gemonteerd en een verbeterde intercooler. Natuurlijk hebben ze ook het motormanagement grondig aangepakt. Gevolg is die 608 pk, wat meer is dan in de 536 pk die Mercedes uit de V8 in de G63 6x6 weet te trekken. Dat belooft mooie V6 tegen V8 sprints. 

Echt goedkoop wordt de auto trouwens niet. Voor de topversie ben je in de VS al $317.500 kwijt. Import in Nederland zal de wagen vast duurder maken dan de €380.000 die je voor een G63 6x6 kwijt was.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f00067cb8f56', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });