Dit is de nieuwe safety car voor de MotoGP

Als er bij de MotoGP iets fout gaat, komt er al jaren een BMW naar buiten om het veld aan te voeren. Met de komst van de nieuwe BMW M5 is het ook tijd voor een nieuwe safety car. Met extra veel stickers en lampjes, want het moet natuurlijk wel opvallen.

Het is alweer zes jaar geleden dat de vorige M5 de rol van safety car kreeg toebedeeld, dus het werd tijd voor een nieuweling. We moeten eerlijk zijn; het uniform van deze functie staat de nieuwe M5 erg goed. De witte body wordt afgewisseld met blauwe en rode vlakken en bronskleurige velgen maken het kleurenpalet af. 

Aangezien de safety car toch een rijdend reclamebord is, heeft BMW een lading opties aangevinkt op dit exemplaar. Items zoals de carbonfiber buitenspiegels komen niet standaard, maar zijn ook voor de klant te krijgen.

Een safety car zou niet compleet zijn onder een opvallende lichtbalk op het dak. Ook op de nieuwe M5 ontbreekt deze niet, maar dankzij het gebruik van led'jes is dit meer een latje dan een volle balk. Helaas staat die niet op de optielijst voor de straatauto.

Aan de motor verandert er niets en dat betekent dat de 4,4 liter V8 gewoon 600 pk blijft leveren. Dat is ruimschoots toereikend lijkt ons zo. De auto maakt tijdens het MotoGP-weekend in Valencia zijn debuut om vervolgens vanaf volgend seizoen zijn taak als safety car te vervullen.