Williams wil Max Verstappen meer races laten winnen

Hoewel bij de topteams vrijwel alle stoeltjes voor 2018 zijn gevuld, is er bij Williams nog een plekje. Het zitje van Felipe Massa is nog niet bevestigd en er zijn kapers op de kust. Ook Daniil Kvyat heeft interesse, wat goed nieuws is voor Max Verstappen.

Het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat Max Verstappen iedere keer een race wint nadat Daniil Kvyat bij een team is weggestuurd. Verstappens winst in Spanje kwam nadat Kvyat was gedegradeerd naar Toro Rosso en de overwinningen in Maleisië en Mexico dit jaar volgenden allebei direct nadat Kvyatt door Toro Rosso langs de kant was gezet. 

Als Verstappen-fan hoop je dus dat Kvyat nog vaak ontslagen wordt, maar dat kan natuurlijk alleen als hij ergens rijdt. Gelukkig is daar Williams die de coureur heeft opgenomen in het lijstje met potentiële namen voor de Massa-plek. 

Zodra hij bij Toro Rosso de deur werd gewezen, heeft Kvyat contact gezocht met Williams. Dat team is druk met de line-up voor volgend jaar, maar houdt vooralsnog alle opties open. "We overwegen alle coureurs die momenteel niet onder contract staan", legt Williams' technische chef Paddy Lowe uit. "Dat is een feit. Kvyat is een zeer respectabele rijder en daarom moet hij mee worden genomen in de afweging."

Het team is momenteel nog in gesprek met Massa, maar heeft nog geen beslissing genomen. Ook Robert Kubica, Paul di Resta en Pascal Wehrlein zijn nog in de race voor het plekje naast hoofdsponsor Lance Stroll. 

Wij hopen in ieder geval dat het Kvyat wordt, omdat we verwachten dat de Rus ook deze zoveelste kans in de F1 weet de verpesten. Dan zit er voor Williams niets anders op dan Daniil na een paar races op straat te zetten en dat betekent dat de race daarna het Wilhelmus klinkt. Statistisch gezien kan het niet fout gaan. Go Kvyat!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacff1339016', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });