Er mag ook niets meer: bierfiets nu echt verboden in 020

Enerzijds is Amsterdam het Sodom en Gomorra van Nederland, anderzijds is het Staphorst aan het IJ. Het gemeentebestuur wordt nu door de rechter gesteund in het verbod op het vervoersmiddel: na 1 januari is het klaar.

De bewoners van het slootjesdorp hebben hun zin gekregen door de gemeente voor hun karretje te spannen om de bierfiets te verbieden. De preferred carrier van lamme Engelse toeristen mag na 1 januari de stad niet meer in. Daar ging jaren aan gejammer en gedoe aan vooraf.

De bewoners klaagden dat de bierfietsen te langzaam gingen en dat ze gevaarlijk zijn (daarom gaan ze dus langzaam). Daarnaast zitten er vaak dronken mensen op die ook nog eens schreeuwen, joelen, wildplassen en met een beetje pech hun geslachtsdelen tonen. Als je het ons vraagt ligt dat niet aan het vervoersmiddel. Vuilniswagens stinken en rijden ook langzaam, mogen die voortaan het Amsterdamse centrum niet meer in?

Na de gemeente is nu ook de rechter overtuigd van de overlast van deze rollende terrassen en daarmee is het op 1 januari gedaan met de tap op wielen. Dat is een jaar later dan wijlen burgemeester Van der Laan voor ogen had, maar nog steeds vrij rap. 

Een dikke tegenvaller voor de uitbater, die zijn bierfietsen vol jolige Britten niet meer door de binnenstad mag sturen. Na 1 januari mogen ze nog wel door andere stadsdelen trappen, maar wat is de lol van een bierfiets als je de grachtengordelelite niet kan irriteren? De bierfiets is effectief dood gemaakt en we herdenken hem met de onderstaande video.