Aston Martin is hoopvol over nieuwe F1-motoren

De CEO van Aston Martin, Andy Palmer, is gunstig gestemd over eerste besluiten rondom de nieuwe motoren die vanaf 2021 de Formule 1-wagens gaan aandrijven.

Een van de partijen die vanaf 2021 willen gaan wedijveren om Formule 1-teams te interesseren voor hun motoren is Aston Martin. Waarschijnlijk zal het bedrijf daarbij samenwerken met een partner, zoals ze ook al dede bij het ontwikkelen van de Valkyrie. Bij dat project werkte het bedrijf samen met Cosworth en Ricardo voor het ontwikkelen van een compacte V12. Niet geheel toevallig zaten ook die partijen gisteren aan tafel bij de FIA, waar geïnteresseerde motorbouwers en Formule 1 Management bijeenkwamen.

CEO Andy Palmer van Aston Martin is bemoedigd door de eerste schetsen voor de vernieuwde regels. Tegenover Autosport verklaarde hij daarover: "Aston Martin attended the recent FIA meeting and has been deeply involved through its submissions on potential solutions." Verder benadrukte hij nogmaals dat het voor een relatief kleine speler als Aston belangrijk is dat de kosten goed onder controle worden gehouden: "The key will be how development costs are controlled to make participation by independent engine suppliers a viable possibility."

Aston Martin heeft eerder dit jaar al zijn visie gegeven op de mogelijke ontwikkelingen en nam onlangs een oud-motorbaas van Ferrari aan als adviseur. Daarnaast is het bedrijf vanaf volgend jaar naamgevend sponsor van Red Bull Racing. Christian Horner heeft ook aangegeven dat hij zeker niet negatief tegenover een motordeal met de bouwer van luxewagens, dus een klant voor hun V6 hebben ze waarschijnlijk al.