Barnfind. Zeldzame Mercedessen gevonden in stoffige garage

Je zou denken dat iedere schuur ondertussen wel gecontroleerd is op zeldzame klassiekers, maar toch duiken er af en toe weer pareltjes op. Deze keer zijn het twee klassieke Mercedessen die stonden te vergaan in een hok in het Britse Yorkshire.

Nee, deze Mercedessen zijn niet van het niveau verkopen en nooit meer werken. De 300 C en 300 B zijn vooral liefhebbersauto's voor mensen die willen genieten van oude Duitse tijden. Dankzij deze barnfind kunnen die liefhebbers kiezen tussen een coupe en een cabriolet. 

Beide auto's zijn in de jaren 70 gekocht door iemand die ze na een tijdje in een garage heeft geparkeerd om er niet meer naar om te kijken. Iets dat wij maar moeilijk kunnen begrijpen. De auto's stonden weliswaar droog, maar ruim twintig jaar stilstaan heeft zijn tol geëist. 

De Mercedes in de beste staat is de 300 B 'Adenauer' Cabriolet uit 1952. Het is wel een auto voor de Britse markt, dus het stuur zit aan de verkeerde kant. Dat maakt het hem wel meteen extra zeldzaam, want is één van de zeven exemplaren met het stuur op rechts. 

De andere optie is een 300 C Coupe uit 1956. De dichte versie en dat is misschien wel beter in het notoire slechte Britse weer. Ook hier zit het stuur aan de verkeerde zijde, dus dat is wel iets om rekening mee te houden voordat je hem koopt. Waar je het meest rekening mee moet houden is echter de staat. Twintig jaar stilstaan heeft de coupe geen goed gedaan en de roest is al flink bezig met het slopen van de body. De klassieker heeft een serieuze restauratie voordat deze weer trots door de straten kan marcheren. 

Mocht je handig zijn en een stukje Duitse geschiedenis tot leven willen wekken, dan kan je op 15 november bieden op dit duo. De coupé vergt meer restauratiewerk, maar is met een verwachte opbrengst tussen de 8.000 en 12.000 pond (9k - 13,5k euro) een koopje. De cabriolet is met een verwachte opbrengst tussen de 50.000 en 70.000 pond (56k - 79k euro) een stuk duurder, maar heeft ook minder herstelwerk nodig. En laten we eerlijk zijn, de grote mannen op deze wereld lieten zich toch vervoeren in een cabriolet.