Ferrari-baas geeft rijders schuld van gefaald seizoen

Ondanks een goede start is dit seizoen weer keihard geflopt voor Ferrari. Zowel de rijderstitel als het constructeurskampioenschap ging naar Mercedes. Ferrari-opperhoofd Sergio Marchionne geeft de rijders er flink van langs.

We weten al een tijdje dat Sergio Marchionne niet mals is voor zijn medewerkers als het tegen zit. Ook nu het F1-seizoen niets heeft opgeleverd, haalt hij weer hard uit naar zijn onderdanen. Niet alleen de teamleiding krijgt ervan langs, maar ook de rijders treffen volgens hem blaam. 

"Ik geloof niet in pech", claimt de truiendrager na een bijeenkomst voor investeerders. "Uiteindelijk is  het resultaat een weerspiegeling van hoe we ons bedrijf leiden, vooral in de tweede helft van het seizoen was het een mix van technische problemen en fouten van de coureurs."

"Of laten we zeggen verkeerde beoordelingen van de piloten." Hiermee geeft hij ook Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen de schuld van het gemiste kampioenschap. Marchionne gaat niet in op details, maar het is niet moeilijk om te raden dat hij het over de race in Singapore heeft. Daarin gooiden Seb en Kimi de Red Bull van Max in de sandwich, waardoor uiteindelijk beide Ferrari's uitvielen. Iets dat het team kostbare punten kostte. 

Sinds het kampioenschap definitief naar Mercedes is gegaan, heeft Marchionne sowieso geen goed woord over voor de Formule 1. De Ferrari-baas is vol in de aanval gegaan en dreigt zelfs de sport te verlaten

Voor 2018 hoopt hij in ieder geval dat het beter gaat met Ferrari. "We hebben veel geleerd, ook al was het pijnlijk. De tweede helft van het seizoen heeft een aantal structurele tekortkomingen aan het licht gebracht in de manier waarop wij ons bedrijf runnen, wat we zullen corrigeren om een veel beter jaar te zien in 2018."  We hopen het voor de bloeddruk van Sergio.