Tesla updatet zich stap dichter bij autonomie

De investeerders in Tesla kregen een update, maar daar staan ook leuke dingen in voor eigenaren. Zo werkt het concern bijvoorbeeld aan een software-update voor de Autopilot waardoor autonoom rijden nog dichterbij komt. 

Het was geen makkelijke investeerdersupdate voor Tesla. Met alle productieproblemen bij de Model 3 hebben Musk & Co weinig goed nieuws te melden. Het bedrijf meldt weliswaar trots dat de 250.000ste Tesla is geleverd en dat de productieaantallen blijven stijgen, maar daarmee kunnen ze nauwelijks opboksen tegen de stroom slecht nieuws die uit de Model 3-fabriek blijft komen.

Gelukkig was er ook nog goed nieuws voor de klanten. Een nieuwe update voor de Autopilot staat voor de deur en dat bezorgt de fanboys weer een strak gespannen broekje. De software-update gaat vooral verbeteringen aanbrengen bij de Autosteer-functies. "We verwachten een snelle uitrol van extra functionaliteit over de komende maanden en werken hard richting ons doel om van kust naar kust te rijden zonder de besturing aan te raken."

De nieuwe software moet de Tesla's nog veiliger door het verkeer loodsen, maar het maakt de auto nog steeds niet volledig zelfrijdend. De bestuurder zal altijd zelf moeten blijven opletten en de handen aan het stuur houden. We kunnen Tesla dus nog niet de schuld krijgen als we crashen met de elektrische vierwielers. 

De nieuwe software is dus vrijwel klaar voor gebruik, maar ook nieuwe modellen staan voor de deur. Over een paar dagen zal Tesla het doek halen van zijn elektrische vrachtwagen. Een machine waarmee het bedrijf ook in de markt voor vrachtvervoer grote veranderingen hoopt te realiseren. We hopen dat ze deze keer wel iets beter over de daadwerkelijk productie nadenken.