Renault is al begonnen aan Verstappens motor voor 2018

Met nog twee F1-races te gaan is motorleverancier Renault al gestart aan de ontwikkeling van de krachtbron voor volgend jaar. Na de dramatische achterstand begin dit jaar, moet het in 2018 echt vanaf het begin beter. 

Renaults F1-motorbaas Cyril Abiteboul staat onder druk om het volgend jaar beter te doen. Vooral goede klant Red Bull Racing heeft geleden onder de motorproblemen waardoor ze dit jaar niet konden strijden om het kampioenschap. In de loop van het seizoen heeft Renault het vermogensgat naar Ferrari en Mercedes redelijk kunnen dichten, wat Max Verstappen in staat stelde om twee overwinningen te pakken.

Om te voorkomen dat het seizoen volgend jaar weer zo rampzalig begint, is Renault nu vast begonnen met de ontwikkeling van de V6 voor volgend seizoen. De update die Verstappen onlangs kreeg, is daarbij slechts het begin. "We weten dat de update werkt, maar het is slechts een deel van wat we gaan brengen in de winter en onze focus moet nu op 2018 liggen", verklaart Abiteboul.

De Fransman weet goed waar het zwakke punt van zijn krachtbron ligt. "Op zaterdag hebben we nog steeds een substantieel gat naar de leiders, maar in race komen we dichterbij. Ons doel voor de winter is om het gat op de zondag te dichten en te ontdekken wat we kunnen doen wat betreft een kwalificatiemodus." Klinkt goed, maar we hopen eigenlijk dat Renault vooral wat doet aan de belabberde betrouwbaarheid van dit jaar.

Naast Red Bull Racing levert Renault ook motoren aan hun eigen fabrieksteam. Daar zitten volgend jaar Carlos Sainz en Nico Hulkenberg achter het stuur en die krijgen een compleet nieuwe auto. Aangezien er volgend jaar geen schokkende regelwijzigingen zijn, ontwikkelen de meeste teams simpelweg door op de auto van dit jaar. De Fransen gaan echter terug naar de tekentafel om met een leeg vel te beginnen. Zo wil het team een grote stap maken en naar de voorzijde van het veld komen.