Bouw dan! Honda toont Sports Vision Gran Turismo

Dit had het kleine broertje van de Honda NSX kunnen zijn. Of de spirituele opvolger van de Honda S2000 om het sportieve karakter van het merk op te poetsen. Maar nee, dit is de Sports Vision Gran Turismo en alleen virtueel te koop.

De Honda is het laatste deel in de ogenschijnlijk onstopbare stroom concept cars voor het spel Gran Turismo. Fabrikanten creëren virtuele race- en straatauto's voor de spelers en hoeven daarbij geen rekening te houden met de haalbaarheid in de echte wereld. Een ideaal moment om even in de spotlights te staan zonder echt een nieuw model te bouwen.

Waar de meeste ontwerpers kiezen voor de meest extreme racemonsters houdt Honda het een stuk realistischer. De Sports Vision Gran Turismo is relatief compact en ziet er uit als een model dat prima zou kunnen concurreren met bijvoorbeeld een Porsche Cayman. 

De kracht in deze compacte sporter komt uit een 2 liter turbocharged viercilinder. Dit blokje heeft zijn cilinders in een rijtje staan en komt uit de VTEC-familie. Het resultaat is een vermogen van 410 pk en dat is niet verkeerd als je bedenkt dat de hele auto slechts 899 kilo weegt. Het vermogen wordt naar de weg gebracht via een versnellingsbak met dubbele koppeling en acht verzetten. Prestatiecijfers worden niet genoemd, dus dat moet je zelf maar uitzoeken in de game