Volkswagen zet zijn grootste icoon onder stroom

Alles wordt elektrisch en ook de iconen van de brandstofgeneratie moeten er aan geloven. De Volkswagen Kever is bijvoorbeeld een auto die veel mensen aan het benzinevervoer heeft geholpen, maar nu is dat voorbij.

Volkswagen werkt hard aan een elektrische toekomst. In de showroom komt dat nauwelijks nog tot uiting, maar op de beursvloer hebben we al meerdere prototypes gezien. Als onderdeel van dit plan wordt nu ook een elektrische opvolger van de Beetle genoemd. Een Kever op stroom dus. 

De nieuweling zou zijn platform gaan delen met de geplande Microbus en krijgt achterwielaandrijving. "Als we een nieuwe Kever maken, dan is een elektrische veel beter dan het huidige model. Het blijft veel dichter bij zijn geschiedenis, omdat hij dan achterwielaandrijving krijgt", zo verdedigt VW-baas Herbert Diess de optie. 

De nieuwe Beetle zou gebruik gaan maken van het MEB (Modularen Elektrobaukasten) platform, waar volgens Diess vijftien modellen op verschijnen. Vijf daarvan krijgen een Volkswagen-logo en de andere modellen zullen van collegamerken zoals Audi, Skoda en Seat komen.

Het VW-opperhoofd merkt op dat het autobedrijf nadenkt over de "emotionele concepts" die ze nodig hebben voor de eerste golf elektrische auto's. De Microbus en Beetle voldoen volgens hem aan die voorwaarde, maar ook open klassiekers zoals de Kübelwagen en Buggy vallen in die categorie. 

Diess benadrukt wel dat er nog geen beslissing is genomen over het in productie nemen van een elektrische Kever. Het model is slechts één optie uit een serie voorstellen waaruit de VW-directie binnenkort een aantal modellen kiest die in productie gaan. Mocht de Beetle daarbij zitten, dan heeft het model kans wederom geschiedenis te schrijven. Nadat de Kever in het verleden al menig Europeaan aan de auto kreeg, kan het nu de elektrische auto van het volk worden.