Max Verstappen vierde in eerste vrije training Brazilië

Het F1-circus is weer neergestreken in sambaland en Max verstappen is het weekend rustig begonnen met een vierde tijd in de eerste vrije training. Mercedes domineert en de eerste Renault-motor is al geploft. 

Max Verstappen legt 31 rondjes af in de eerste vrije training en komt uiteindelijk tot een 1:09.750. Daarmee is hij bijna twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton heeft na het behalen van zijn titel nog geen rust gevonden, want hij noteert in de eerste training de snelste tijd. Met 1:09.202 is hij een halve seconde sneller dan de Nederlander, maar zoals gebruikelijk laten de coureurs in de trainingen nog niet het maximale zien. 

Valtteri Bottas, die eerder nog claimde geen tweede rijder te willen worden, sluit netjes achter Hamilton aan in de tijdenlijst en de derde plek wordt ingenomen door Kimi Raikkonen. 

Het is in ieder geval geen saaie training. Daar zorgt Brendon Hartley wel voor door in zijn tweede rondje al zijn motor op te blazen. Grote witte rookwolken komen uit zijn Toro Rosso stromen, waardoor hij zijn auto langs de kant moet zetten. Ook zijn teamgenoot Pierre Gasly heeft last van motorproblemen en komt nauwelijks aan rijden toe. Daarmee zijn de eerste Renault-problemen voor dit weekend al een feit en dat zorgt ongetwijfeld voor veel spanning bij de andere klanten van de Franse motorleverancier, waaronder Max Verstappen. Laten we hopen dat die pech de Nederlander dit weekend bespaard blijft.