Made in Holland. Lord Hans, Jon Olssons Mercedes G500 4x4²

Nadat George de Rolls-Royce toch niet het ideale vervoer bleek om mee naar bergen te rijden, gooide skiër en Youtuber Jon Olsson het over een andere boeg: extraveel vierkeervier in de vorm van 4x4². De nieuwste wielen zijn G500 en heten Lord Hans.

Wederom toog Jon Olsson naar Nederland om zijn dromen werkelijkheid te laten worden. Naar Ridderkerk om precies te zijn, waar Absolute Motors de motor van de G500 naar 810 pk tunede (precies evenveel als de 810 paarden die de Wraith had).

Naast de gebruikelijke camouflage en het imperiaal ontving de 4x4² een extrastevige bullbar en een winch aan de voorkant. Je weet immer nooit waar je in Monaco vast kan komen te staan. Voor het geval er een stuk water tussen Team Overkill en de eindbestemming ligt, zit er een snorkel op de auto. Het exemplaar komt uit de stal van Brabus.

Nu die naam valt, moeten we in eens denken aan de Brabus G500 4x4² van Ron Bussink. Net als die wagen, waarmee de ondernemer vorig jaar de Gumball 3000 reed, heeft Olsson zwaailichten, sirenes en een bizarre luchthoorn op de wagen laten installeren. Om het helemaal extreem te maken, liet hij ook een schep (meh) en een bijl (wut?) op het imperiaal bevestigen.

We zijn benieuwd hoe lang Olsson in deze auto blijft rijden. Zijn vorige speeltjes RS6 DTM, Murcielago, Huracán en Wraith verkocht hij in rap tempo weer. Opvallend genoeg kwamen alle wagens in Nederland terecht en enkele kwamen ook minder goed aan hun eind.