Foto's. Sobere Paus Franciscus ontvangt nieuwe Lamborghini

Iedereen: 'goh, wat is die nieuwe Argentijnse Paus toch een stuk minder materialistisch dan die oude Duitser voor hem'. Paus Franciscus: 'hold my car keys'.

De Paus en dikke dure auto's, het is altijd al een gelukkig huwelijk geweest. Jaar in jaar uit wordt de leider van de Room-katholieke kerk overladen met geschenken op vier (en soms twee) wielen. Niet heel gek, aangezien de kerk nog steeds veel aanhang heeft. Doet het toch altijd goed, als PR-momentje.

Lamborghini is de laatste donateur aan de reeds stinkend rijke katholieke kerk. Het merk dat in Italië al kwistig met gratis Huracáns strooit doneerde ook een exemplaar aan Pontifex, en wel een RWD Huracan van de bespoke-divisie Ad Personam. Het exemplaar is Bianco Monocerus (wit dus) met een Giallo Tiberino (gele) striping, als hommage aan de vlag van Vaticaanstad.

Lang bleef de auto niet in originele staat: de Paus tagde zijn witte supercar meteen met een stift onder. Schaamteloos. Overigens hoeven we niet bang te zijn dat Fransiscus zijn reguliere wielen inruilt voor deze 580 pk sterke chickmagneet: het ding wordt op een later tijdstip door RM Sotheby's geveild. De opbrengst gaat naar de Gristenbroeders in Irak.