Aston Martin: Brexit kan semi-catastrofaal worden

James Bonds vaste autoleverancier vreest de uitkomsten van de Brexit en probeert middels driegende uitspraken het verloop van de onderhandelingen te beïnvloeden. Het blijven echter Britten, dus erg goed in dreigen zijn ze niet.

Amerikanen kunnen goed overdrijven en vinden de overtreffende trap vaak het nieuwe normaal. Elon Musk roept dan ook zonder blikken of blozen dat zijn nieuwe elektrotruck "je hersenen uit je schedel blaast". Lekker over de top dus. 

De Britten van Aston Martin zijn veel meer down to earth. Ze proberen de Britse delegatie in de Brexit-onderhandelingen te beïnvloeden door te claimen dat het wegvallen van Europese typegoedkeuring bij een Britse test catastrofaal is voor het bedrijf, maar diep van binnen weten ze ook wel dat ze dat overleven. Daarom schreeuwen ze nu dat het "semi-catastrofaal" kan zijn. Toch aanzienlijk minder indrukwekkend...

Als de onderhandelaars niet tot een oplossing komen kan het zijn dat Europa de Britse typegoedkeuring niet meer accepteert. Dat betekent dat alle autobouwers een aparte Europese typegoedkeuring moeten halen om verkocht te mogen worden op het vasteland en dat kost tijd en geld.

Een andere dreigende maatregel waar automerken spontaan van in paniek raken is een belasting van 10 procent op alle auto's en auto-onderdelen die Groot-Brittannië ingevoerd worden. Die tien procent is het niveau dat de World Trade Organization hanteert en die ingevoerd kan worden na de Brexit. De Britten en Europa onderhandelen nog over dit tarief, maar mocht daar niets meer aan gedaan worden, dan gaat de prijs van bijvoorbeeld Duitse auto's in het Verenigd Koninkrijk met tien procent omhoog. De klant betaalt tenslotte, want de fabrikanten zien hun winsten verdampen als ze deze extra kosten voor hun rekening zouden nemen.