Kabinet: Te veel onzekerheden voor F1 in Nederland

Ondanks dat het circuit in Zandvoort genoeg kansen ziet, blijft de Nederlandse regering terughoudend als het gaat om het naar Nederland halen van een Formule 1-race. De minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, ziet nog te veel onzekerheden.

Naar aanleiding van de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek van Circuitpark Zandvoort had CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot maar eens wat Kamervragen afgevuurd op de kersverse minister. Met de populariteit van Max Verstappen in het achterhoofd en de goede wil van het circuit op papier was het tijd om aan het kabinet te vragen of het een Nederlandse Grand Prix ziet zitten.

Het antwoord blijkt vooral erg afwachtend te zijn. "Het rapport over het circuit Zandvoort is een eerste verkenning. Er zijn te veel onzekerheden om tot een concrete adviesaanvraag aan de Nederlandse Sportraad te komen", schrijft minister Bruins in een reactie op de Kamervragen. "De gemeente en het circuit willen eerst gesprekken voeren met de FIA en Formula One Group. Dit wacht ik af. In een later stadium kan ik de Nederlandse Sportraad altijd nog om advies vragen. Daarbij kunnen ook eventuele andere initiatieven worden betrokken."

Het kabinet houdt zich voorlopig dus nog even afzijdig in de discussie rond de Nederlandse Grand Prix. De bal ligt dus nog steeds bij het circuit die nu het contact met de F1-organisatie moet leggen. 

Bruins bevestigt in zijn antwoord overigens wel dat het TT circuit in Assen niet bezig is met een haalbaarheidsonderzoek zoals Zandvoort gedaan heeft. "Het TT circuit heeft mij laten weten dat dit niet het geval is." Zandvoort hoeft dus niet voor concurrentie uit Drenthe te vrezen in hun strijd om de GP van Nederland.