Dit is de nieuwe Aston Martin Vantage

Dames en heren, dit is hem. Enkele uren voor Aston Martins geplande evenement van vanavond slingeren de Britten de nieuwe Vantage alvast het web op. De styling is...anders.

We zien de opvolger van de inmiddels stokbejaarde V8/V12 Vantage in behoudend grijs en in het meer exuberante fluorescerend geel, dat de Britten lime essence hebben gedoopt. Vanuit alle hoeken is het design van de korte tweezitter flink op de schop gegaan, waarbij het team blijkbaar voor een meer racy dan een gladde look is gegaan. Met 4,47 meter x 1,94 meter groeide de Vantage acht centimeter in de lengte en zeven in de breedte, maar is het nog steeds een compacte sportwagen.

Onder de kap ligt de 4.0 V8 biturbo, die de Britten uit de schappen van AMG trekken. De motor is gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF. Het vermogen bedraagt 510 pk, het maximale koppel 685 Nm. 0-100 gaat in 3,7 seconden en de top bedraagt 312 km/u. De auto komt in Q2 van 2018 op de markt, in 2019 volgt een Roadster. Deze coupé weegt droog 1.530 kg, de Nederlandse prijs wordt later bekend gemaakt. Bij de oosterburen kost hij minimaal €154.000.

U zelf mag bepalen of u het design een vooruitgang vindt of niet. Ondergetekende is op het eerste oog niet bepaald overtuigd. Het DB10-concept, de designinspiratie van deze wagen, is op de nodige plekken aangepast. De meest kenmerkende wijziging is het laten doorlopen van de achterlichten over de gehele kofferbak.