Max Verstappen: niet meer dan 21 races en de halo is stom

In een recent interview met zijn eigen website heeft Max Verstappen even zijn ongezouten mening over verschillende elementen van de Formule 1 gegeven. Onder meer de motoren van Renault, de toekomst van de sport en de halo kwamen aan bod. 

Max kijkt eerst vooruit naar volgend jaar. Ook dan rijdt de Nederlander weer voor Red Bull Racing, maar hopelijk wel met een betere motor van Renault. Verstappen wil nog niet ingaan op de verwachtingen voor de auto van volgend jaar. "Dat is op dit moment nog moeilijk te beantwoorden. Ze zeggen dat het er positief uitziet, maar je weet niet wat de concurrentie doet. Ik hoop dat we er vanaf het begin bij zitten in plaats van dat we ons weer moeten opwerken. Dat is namelijk niet de bedoeling. Op motorisch gebied moet het natuurlijk ook een stuk beter, dus ik ben benieuwd wat we krijgen."

Ook nieuw in 2018 is de halo. Een veiligheidsmaatregel waar al veel over gezegd is en waar Max geen fan van is. "Ik vind het helemaal niks. Ik kijk er ook niet naar uit om er mee te rijden. Je verliest zicht en het hoort gewoon niet op een Formule 1-auto."

Ondertussen is ook het nieuwe motorreglement voor 2021 een hot item en Max heeft zo zijn eigen idee over de toekomst van de F1. "De power units moeten gelijker worden. Een team moet wat betreft het winnen van races niet afhankelijk zijn van de motor. Voor de rest natuurlijk meer geluid, dat hangt er mee samen. En er moeten niet te veel races zijn, in ieder geval niet meer dan eenentwintig."

Dat laatste kan nog vervelend uitpakken voor de Nederlander, want de nieuwe F1-eigenaren, Liberty media, willen juist meer races aan de kalender toevoegen. Dit seizoen zijn de eerste effecten van de nieuwe bazen merkbaar geworden met meer show en entertainment rond wedstrijden. "Het zijn Amerikanen, dus ze willen de dingen iets anders aanpakken. Maar tot nu toe heb ik er geen problemen mee gehad. Ik denk dat het allemaal goed loopt en ben benieuwd wat het brengt. De paddock is wat meer open, dus dat is altijd fijn."

Max heeft tot en met 2020 bijgetekend bij Red Bull Racing en heeft voorlopig zijn vertrouwen gestoken in het team waarbij hij zijn eerste drie overwinningen behaalde. "Ik vertrouw in het team en denk dat we een van de sterkste auto’s hebben. Het hele pakket moet nu wel samenkomen en we gaan afwachten of  dat ook gebeurt. Ik kijk er wel naar uit. Ik heb een goede klik binnen het team en ik denk dat dat ook heel belangrijk is."