Onthuld: de nieuwe Aston Martin Vantage GTE

Gistermiddag presenteerde Aston Martin voor het eerst in 12 jaar tijd een nieuwe Vantage. Aangezien de Britten flink de tijd hadden genomen voor de ontwikkeling, knalden ze er meteen maar de ultieme raceversie uit: de Vantage GTE.

De naam zegt het al: deze auto gaat volgend jaar de kleuren van Aston Martin verdedigen in de GTE-Pro en -AM-klassen van het World Endurance Championship (WEC). Dit jaar nog leverde de vorige Vantage GTE een werkelijk bloedstollend gevecht met een Corvette C7 in de slotminuten van de 24 uur van Le Mans. Serieus, kijk die beelden.

Over de specificaties zegt Aston, dat de racer gisteravond op een speciaal evenement onthulde, weinig. We beperken ons dus tot de looks. Het getoonde model is getooid in hetzelfde lime essence waarin we gisteren eveneens één van de twee productiemodellen zagen. De looks van de racer passen echter een stuk beter bij de kleur. Van voren ziet de auto er veel minder uit als een afgekeurde Mazda MX-5 en aan de achterkant leiden de enorme undertray en vleugel de aandacht af van de kronkel-lichtslang ertussen.

Omdat de auto het ook volgend seizoen 24 uur moet volhouden deed Aston Martin een 30-uurstest op het Spaanse circuit van Navarra, waarvoor het model naar eigen zeggen slaagde. 

Met de Vantage heeft Mercedes via een omweg een vinger in de pap in de hoogste raceklasse: de Duitsers zijn weliswaar met de AMG GT3 actief in de racerij, maar nu is het kloppende hart van AMG - de fameuze 4.0 biturbo v8 - ook in het ultieme Endurance-kampioenschap vertegenwoordigd, zij het met een Britse schil eromheen. Als we ons niet vergissen wordt dit meteen het debuut voor AMG's turboblok, de AMG GT3 nam namelijk de oude atmosferische 6.2 V8 uit de SLS AMG GT3 over.

Maar terug naar de Aston, de Britten kiekten hem mooi gezamenlijk met de straatversie. Het spelletje 'zoek de verschillen' is hier niet zo moeilijk.