Londense Cabs komen taxi spelen in Nederland

De bekende Londense taxi's vind je binnenkort niet meer alleen terug in de Britse hoofdstad. Ook in Nederlandse steden zoals Den Haag rijdt het iconische model binnenkort voor als je een taxi roept.

Ongeveer veertig van de zogenaamde Black Cabs gaan vanaf volgend jaar rondrijden in de hofstad. Wel volledig elektrisch, want je moet een beetje met je tijd meegaan. Dat hebben Haagse bedrijven, hotels en taxi-ondernemers met elkaar afgesproken. Verschillende vervoerders gaan elektrische auto's inzetten en bedrijven zoals Holland Casino en hotels zoals het Kurhaus beloven dan vaker een elektrische taxi op te roepen als ze een ritje zoeken voor klanten of personeelsleden. 

Het doel is uiteraard om Den Haag een milieuvriendelijker imago te geven en daarom is het ook zo belangrijk dat deze Londense iconen op stroom lopen. De Rotterdamse taxicentrale gaat de Black Cabs naar Den Haag halen en daarnaast verschijnen de auto's ook in Rotterdam en Amsterdam in het straatbeeld.

De Britse taxi's zullen in ieder geval zorgen voor broodnodige variatie in het straatbeeld. Wij zouden dit verder willen doorvoeren en stellen voor om de brandweerwagens voortaan uit Amerika te halen. Voor de politieauto's kan de gemeente een voorbeeld nemen aan de collega's in Dubai en mocht het plaatselijke kerkbestuur nog nieuwe voertuigen zoeken, dan kunnen ze ideeën opdoen bij de Paus