Vrijspraak voor whatsapp-doodrijder Pamela H.

Zojuist heeft de Alkmaarse rechter Pamela H. vrijgesproken van het doodrijden van de 21-jarige Yannick Frijns terwijl zij afgeleid was door haar telefoon. Dit feit kon niet aannemelijk worden gemaakt.

Voor de achtergrond verwijzen we u naar dit artikel. De rechter gaf de Texelse, die niet in de zaal aanwezig was, 120 uur taakstraf en een rijontzegging van 12 maanden. Ze was weliswaar vrijgesproken van dood door schuld (het primaire feit) maar kreeg nog wel een straf voor een lichter vergrijp, we nemen aan 'onvoorzichtig rijgedrag' of iets in die trant. Het OM had tegen H. zes maanden cel geĆ«ist. 

H. heeft zelf altijd beweerd dat ze tussendoor is gestopt om een berichtje te versturen en dus niet afgeleid was toen ze Yannick op een kaarsrechte weg doodreed. Moraal van dit verhaal: altijd glashard liegen als je iemand doodrijdt omdat je op je telefoon zit te kijken. In Nederland kom je er mee weg.

Update. Laffe uitspraak van laffe rechter nu beschikbaar. U leest hem hier

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b3e92c2418', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });