De ultieme Pirelli F1-bandengids voor 2018

We hadden in de F1 al een woud aan droogweer-compounds en dit wordt volgend jaar alleen maar erger/diverser. Pirelli lanceert in 2018 twee nieuwe compounds aan weerszijden van het hard-zacht-spectrum.

Allereerst de roze band onder de paarse ultrasoft. Na een stemronde met 3 saaie voorgekauwde namen kwam 'Hypersoft' er als winnaar uit. Lang niet zo leuk als Tirey McTireface of Softy McSoftface, maar kennelijk wilde Pirelli's PR-machine hier niet aan. Je kunt je sowieso afvragen wat het nut is van drie verschillende gradaties onder de 'Soft'-band, maar als deze Hypersoft dermate plakkerig is dat het per ronde wezenlijk scheelt en bovendien maar 5 rondjes meegaat is het misschien nog wel een leuke band.

De harde compound krijgt een nóg harder broertje in de vorm van de Superhard. Deze nieuwe hardste compound neemt meteen de oranje kleur over van 'hard', die nu een blauw kleurtje heeft. Pirelli noemt het 'ice blue'. Lijkt ons vooral verwarrend met de -eveneens blauwe- full wet, maar aan de andere kant moet je als kijker nog wel kunnen zien of de baan nat is of niet.

Dit jaar werd de huidige hard-band overigens nooit gebruikt, maar we gaan er van uit dat Pirelli volgend jaar minder conservatief is met het rubber.

De Italianen dubben de nieuwe range van zeven slicks de Pirelli Rainbow. #nohomo, naar we mogen aannemen, want er moet nog wel in Bahrein en Abu Dhabi geracet worden.