Automatisch appje als idioot tegen je geparkeerde auto botst

Niets is zo vervelend als bij je auto komen en ontdekken dat je een nieuwe deuk hebt opgelopen omdat iemand anders niet kan parkeren en er weer geen briefje is achtergelaten. Mercedes wil dit probleem oplossen door je auto een appje te laten sturen.

De Mercedes gaat in de toekomst zijn eigen beveiliger spelen. Als je de auto geparkeerd en afgesloten hebt, houdt het voertuig daarna zelf de omgeving in de gaten. De meeste Mercdessen zijn tegenwoordig voorzien van meer sensoren dan een gemiddelde raket, dus die kunnen aan het werk als je geparkeerd bent.

Probeert iemand in te breken of knalt een onverlaat tegen je auto, dan stuurt de Mercedes je daar een appje over. Kan je mooi nog naar buiten rennen om in te grijpen voordat de sloper weer is vertrokken. Als er een melding is, dan wordt het beeldscherm in de middenconsole van je auto ingezet om de boodschap over te brengen aan de dader. Hopelijk schrikt dat een potentiële inbreker genoeg af. 

Ook handig voor auto's die vaak geparkeerd staan in de overvolle grote steden: de Mercedes stuurt ook een berichtje als iemand je vierwieler probeert weg te slepen. Met een beetje geluk heb je dan nog net genoeg tijd om de parkeergestapo om te kopen. 

De nieuwe functionaliteit is onderdeel van de nieuwe connected service die wordt bediend via een app op je smartphone en moet in de loop van volgend jaar beschikbaar komen. Hopelijk is het telefoonnet hier op voorbereid, want als alle auto's in bijvoorbeeld Rome iedere aanrijding gaan melden is het netwerk binnen no time overbelast.