KOOPJE. De ultraluxe motorhome van Nico Rosberg

Op zoek naar een leuk campertje voor de volgende vakantie? Kijk niet verder, want je kan de ideale woning voor op de weg hier vinden. Dit motorhome is nauwelijks gebruikt, want de F1-kampioen die er leefde stopte voortijdig met zijn carrière. 

Jawel, dit is het paddockverblijf van Nico Rosberg. Hoewel de ietwat saaie coureur waarschijnlijk alweer uit je geheugen is verdwenen, is de Duitser nog steeds de regerend F1-wereldkampioen. Nog een dagje, want morgen na de Grand Prix van Abu Dhabi neemt Lewis Hamilton die titel van hem over. 

De uitschuifbare trailer is sinds de GP van Europa in 2009 het verblijf van Rosberg. Eind vorig jaar beëindigde het gebruik, toen de coureur besloot dat het na het behalen van zijn titel tijd was om te stoppen. Als de trailer is uitgeklapt biedt hij 55 vierkante meter aan leefruimte die speciaal voor de Duitser is ingericht. We zien een houten vloer, een volledig ingerichte keuken en zelfs een open haard met een televisie. We moeten zeggen dat de racer een goede smaak heeft, alleen we betwijfelen of die lamp met de poot in de vorm van een machinegeweer van de coureur was. Het past niet echt bij de brave familieman die we kennen.

Het slapen in zijn eigen motorhome bracht Rosberg meerdere voordelen. "Ik denk dat het hebben van een eigen motorhome twee voordelen heeft", vertelde hij eens in een interview. "Ten eerste creëert het een thuis voor als ik niet thuis ben, omdat ik al mijn favoriete dingen gewoon bij me heb. Foto's, boeken en dingen zoals dat. Ten tweede hoef ik me nooit druk te maken over dat ik vast kom te zitten in het verkeer op een raceochtend, wat betekent dat ik wat langer in bed kan blijven liggen." 

Die laatste reden is het belangrijkste argument voor veel coureurs. De beruchte toegangswegen naar het circuit van Silverstone staan bijvoorbeeld altijd vast, waardoor veel coureurs een motorhome bij het circuit boven een hotel verderop verkiezen. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het rijdende huisje van Rosberg, dan moet je je melden bij Visibly Loud Limited, een motorhomespecialist uit Groot-Brittannië. Een prijs is niet bekend, maar we verwachten dat je iets meer kwijt bent dan aan je KIP-caravan.