Deze auto trekt sneller op dan de nieuwe Tesla Roadster

Tesla verraste onlangs iedereen en zijn hipster met een nieuwe roadster die in 1,9 seconden van 0 naar 60 mijl per uur sprint. Maar uiteraard is er altijd een Aziaat die het beter kan. Dit is de XING Mobility sportauto die het een 0,1 seconde sneller kan.

Het Taiwanese bedrijfje springt handig op de hypetrain die Tesla heeft gelanceerd door nu ook een elektrische sportauto te presenteren. En ze maken meteen grote claims, want hoewel de acceleratietijd van de Tesla al bijna niet te geloven is, claimt XING Mobility dat ze het sneller kunnen. Hun karretje kan de sprint van 0 naar 100 km/u in 1,8 seconden en de 0-200 km/u is in 5,1 seconden voorbij. De topsnelheid ligt ergens boven de 270 km/u.

De auto krijgt de naam 'Miss R' en wordt aangedreven door vier elektromotoren die 1 Megawatt (1.360 pk) leveren. Die krijgen hun stroom uit een batterijpakket dat het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Dankzij de vierwielaandrijving moet de auto zowel op het asfalt als het onverharde uit de voeten kunnen. 

Hoewel de Taiwanezen dus claimen dat deze sportauto fractioneel sneller is dan de Tesla, kunnen ze niet bewijzen. De Amerikanen hebben al een werkend prototype, terwijl XING Mobility nog in de conceptfase zit en enkel een computerillustraties plus rijdend chassis kan laten zien. Dat is niet erg overtuigend als je nog een onbekend merk bent en daarom krijgt dit ambitieuze project met zijn grote claims momenteel vierenhalf van de vijf Müllers op onze luchtkastelenschaal.

Volgend jaar gaat XING daadwerkelijk testen met de sportauto en in 2019 moet hij te koop zijn. De Taiwanezen willen geen grote autofabrikant worden, want ze spreken over een oplage van slechts 20 exemplaren. Die krijgen dan een prijs van ongeveer een miljoen Amerikaanse dollars, oftewel vijf Tesla Roadsters. Dat is heel veel geld voor die 0,1 seconden tijdswinst.