Max Verstappen vijfde in Grand Prix van Abu Dhabi

Met een vijfde plek sluit Max Verstappen dit seizoen af. In een intens saaie race pakt Valtteri Bottas de overwinning, nadat hij samen met Hamilton wegrijdt bij de rest van het veld. De enige spanning zit in de achterhoede.

Het lijkt erop dat de rijders de winterslaap symbolisch inluiden met een slaapverwekkende wedstrijd. De top 4 wisselt behalve bij de pitstops niet van plek en Verstappen wint alleen een plaatsje ten opzichte van zijn startpositie omdat Ricciardo uitvalt met technische problemen. Hamilton dringt nauwelijks aan bij Bottas en ook in de rest van de top zijn geen gevechten te vinden. 

Voor een beetje strijd moeten we zoeken aan midden en de achterkant van het veld. Daar zien we aan het begin een interessante strijd tussen Grosjean en Stroll (waarbij Grosjean aan het langste eind trekt) en later de Toro Rosso's, Hazen en Saubers elkaar bestrijden. Toch leidt dat niet genoeg af van het feit dat we het grootste deel van de tijd naar een optocht kijken.

Daniel Ricciardo zal blij zijn dat het seizoen erop zit, want aan het einde van het jaar heeft hij de pech van Verstappen overgenomen. Ook in dit weekend is het niet anders, want wederom valt de vrolijke Australiër uit, deze keer met hydraulische problemen.

Carlos Sainz is de andere uitvaller en wel op een erg lullige manier. Bij zijn pitstop wordt zijn linker voorband niet goed vast is gezet. Hij moet zijn Renault al snel langs de kant parkeren om een crash te voorkomen.